Betorama Forum
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Τι είδους βιβλία διαβάζετε;
(1 viewing) 1 Guest
Go to bottom
TOPIC: Τι είδους βιβλία διαβάζετε;
Spanishleague
Moderator
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Τι είδους βιβλία διαβάζετε; 4 Years, 6 Months ago Karma: 2
Όταν διαβάζω βιβλία, προτιμώ ιστορικά. Βλέπετε όταν ήμασταν στο σχολείο, μαθαίναμε την ιστορία παπαγαλία, μία προς μία λέξη, για να γράψουμε καλά στις εξετάσεις. Όπως ήταν φυσικό, μετά από λίγο διάστημα ξεχάσαμε τα πάντα.

Τώρα λοιπόν, που έχω χρόνο και δε με αναγκάζει κανείς να μάθω την ιστορία απέξω και ανακατωτά, αρέσκομαι να διαβάζω ιστορικά βιβλία διαφόρων περιόδων. Πρόσφατα διάβασα ένα βιβλίο με τίτλο "1936 Ελλάδα και Ισπανία" που περιγράφει τις ομοιότητες μεταξύ του ελληνικού και ισπανικού εμφυλίου πολέμου.

Αυτές τις μέρες διαβάζω ένα βιβλίο με τίτλο "Συνοπτική Ιστορία της Ελλάδας 1700-2000". Πολύ ωραίο βιβλίο, ταξινομεί τα γεγονότα και σε βοηθά να συλλάβεις τη ροή των εξελίξεων.

Logged Logged
  The administrator has disabled public write access.
foufoutos3
Θεσσαλονίκη...δυνατή!
Ο παλιός..
graphgraph
Gender: Male athlitirios@mail.com Location: Θεσσαλονίκη Birthday: 06/29
Απ:Τι είδους βιβλία διαβάζετε; 4 Years, 6 Months ago Karma: 0
Και εγώ όταν έχω την ευκαιρία διαβάζω είτε ιστορικά είτε μυθιστορήματα...Βέβαια γεγονός είναι ότι φέτος δεν έχω και πολύ χρόνο. Όσο για την παπαγαλία στο σχολείο, πέρσι που ήμουν Γ' Λυκείου αντέδρασα έντονα στο "σύστημα" αλλά στο τέλος αναγκάστηκα να υποκύψω και εγώ!

Υ.Γ. Απ' το πλήθος των απαντήσεων αντιλαμβάνεται κανείς το πόσο διαβάζουμε όλοι μας βιβλία...!

Logged Logged
Spanishleague
Moderator
graphgraph
Απ:Τι είδους βιβλία διαβάζετε; 4 Years, 6 Months ago Karma: 2
foufoutos3 έγραψε:
Όσο για την παπαγαλία στο σχολείο, πέρσι που ήμουν Γ' Λυκείου αντέδρασα έντονα στο "σύστημα" αλλά στο τέλος αναγκάστηκα να υποκύψω και εγώ!

Όλοι υποκύπτουν γιατί δε μπορούν να κάνουν αλλιώς. Εξετάσεις είναι και εφόσον έχεις στόχο να περάσεις κάπου, στο τέλος θα κάνεις αυτό που πρέπει. Αλλά να σου κόβουν μονάδες αν τα γράψεις λίγο διαφορετικά από το βιβλίο; Αυτό είναι τραγικό, που ακούστηκε;!!!! Σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης συμβαίνει αυτό; Έλεος πια με τη χώρα που ζούμε.

Τώρα χαίρομαι να διαβάζω ιστορία. Δεν έχω το άγχος των Πανελλαδικών εξετάσεων για να τη μάθω παπαγαλία και είμαι σε θέση να συγκρατήσω γεγονότα και να τα τακτοποιήσω στη μνήμη ωραία και σωστά.

Υ.Γ. Απ' το πλήθος των απαντήσεων αντιλαμβάνεται κανείς το πόσο διαβάζουμε όλοι μας βιβλία...!

Όσοι δε διαβάζουν γενικώς βιβλία, καλό θα ήταν να το κάνουν. Έστω ένα βιβλίο το δίμηνο. Όχι απαραίτητα για να μάθεις πράγματα ή να πάρεις γνώσεις. Το βιβλίο βοηθάει να βελτιώσει κάποιος και την έκφρασή του.

Logged Logged
Go to top